Podrška djeci s posebnim potrebama

Pozdravljamo vas u nadi da ste dobro i da zajedno na najbolji način koristite ovo vrijeme.

U ovim okolnostima želja nam je biti vam podrška do ponovnog susreta u vrtiću. Stoga vas pozivamo da se za podršku nekog od članova stručnog tima (psiholog, edukacijski rehabilitator, logoped, pedagog)  javite na mail vrtića, a mi ćemo na vaše upite rado odgovarati. Također smo za vas na ovoj stranici pripremili poveznice i preporuke koje bi mogle biti korisne za poticanje djetetovog razvoja dok niste u mogućnosti odlaziti na terapije koje je vaše dijete prethodno pohađalo.
Gledajmo na ovo vrijeme i pozitivno,  ono nam nudi brojne mogućnosti, između ostalog, da bez uobičajene žurbe vidimo i osluhnemo naše dijete, da ga uključimo u sve aktivnosti u obitelji te da ga potaknemo da razvija svoje potencijale u sigurnom okruženju doma. Ne zaboravite da je igra medij putem kojeg djeca najbolje uče i da je izuzetno važan dio njihovog života. Vi, kao suigrač, najbolji ste motivator. Podsjećamo Vas na preporuke i ciljeve koje smo dogovorili za ovo razdoblje te smo sigurni da ćemo, kad se ponovno vidimo u vrtiću vidjeti pomake u područjima na koja smo željeli djelovati. Ovih dana ćemo na našoj stranici pisati o različitim temama vezanim uz razvoj i poticanje djeteta. Nudit ćemo ideje kako učiniti zabavnijim ovo vrijeme kad trebamo ostati doma (pogledati rubriku Igramo se i istražujemo), a za vas roditelje i prijedloge literature koja će vam pomoći da bolje razumijete svoje dijete i njegove potrebe.
Do ponovnog susreta u našem vrtiću...

U nastavku preporučamo pogledati stranice Centra za rehabilitaciju Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta...
(preuzmi)


te Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.. (preuzmi)


Savjetujemo vam da pogledate UNICEF-ov plakat koji na slikovit način djecu podsjeća na pridržavanje higijenskih mjera samozaštite u vrijeme koronavirusa (preuzmi)


i u nastavku nešto detaljnije kroz slikovnicu "Što je koronavirus"
(preuzmi)Ispiši stranicu