INFORMACIJE RODITELJIMA O OSNAŽIVANJU DJECE TIJEKOM EPIDEMIJE COVID-19

Dragi svi,

 

unatoč ublažavanju mjera i odsustvu mnogo djece iz vrtića koja su dolazila ljeti, njihovo osnaživanje i dalje je naš prioritet, posebno u svjetlu ponovnog porasta broja zaraženih.

 

Povjerenstvo  za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih grada Zagreba zahvaljuje na vašem doprinosu očuvanju dobrobiti i mentalnog zdravlja vaših mladih učenika i njihovih obitelji te vas poziva na daljnju suradnju.

 

Ovim putem  vam pružamo informacije i izvore od kojih vas molimo da date roditeljima i osoblju vaše cijenjene ustanove .

·                     Kao dio aktivnosti Komisije pokrenuta je  internetska platforma Palm Support . Platforma okuplja resurse za djecu, mlade, njihove roditelje i profesionalce usredotočene na njihovu dobrobit (odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, stručnjaci za mentalno zdravlje) čiji su autori stručnjaci iz zagrebačkih institucija koji izravno rade s djecom, mladima i njihovim obiteljima. Cilj platforme je pružiti najšire moguće dostupnosti sadržaja koji pomažu u razvoju otpornosti i na taj način osnažuju djecu i njihovo okruženje.

Link do stranice za podršku Palmu :   https://zagreb.hr/ podrska-na-dlanu / 158212

·                     Nadalje, ovim putem vam pružamo paketeresursima , koje molimo da zajedno sa ostalim informacijama date zaposlenicima i roditeljima vaše ustanove. Paketi resursa uključuju nove materijale kao i preuzimanja materijala prvog vala koji su naišli na određene prepreke.

  • Među materijalima namijenjenim stručnjacima izdvajamo besplatnu  e-knjigu "Povezano: telefonsko i e-savjetovanje u slučaju pandemije COVID-19 i njezine posljedice" , čiji je autor grupa stručnjaka pod vodstvom prof. Dr. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Klinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, i Andreja Bogdan, klinički psiholog, predsjednik Hrvatske psihološke komore.

 

 

Ljubazno vas molimo za vašu podršku u osnaživanju djece :

 

I. Dijeljenjem sljedećih podataka na web stranici vaše ustanove (ili drugim kanalima dostupnim roditeljima učenika): 

·                     Link za pristup materijalima za djecu i roditelje:   https://we.tl/t- lK05kb4JJj 

·                     Članak s vezom na stranicu Podrška na dlanu:  https://we.tl/t- BQXQWAb3J0 

 

 

II. Elektroničkim putem zaposlenicima pružaju sljedeće informacije:

·                     Link za pristup materijalima za stručnjake:  https://we.tl/t- dqEM56W3BI 

·                     Link za preuzimanje e-knjige "Povezano: telefon i e-savjetovanje u slučaju pandemije COVID-19 i njezinih posljedica":     https: //www.poliklinika-djeca. hr / wp-content / uploads / 2020/06 / Povezani_Telefonsko -tj. konzalting- pandemija-dostava-COVID- 19.pdf

·                     P poveznica na korisnoj stranici za podršku:  https://zagreb.hr/ support-at-hand / 158212

 


Ispiši stranicu